Cum aleg formula de lapte praf pentru cel mic?

mattca

Cum este mai bine să îți hrănești bebelușul? Cu lapte praf sau cu lapte matern? Varianta de hrana mixtă este cea mai bună?

Medicul pediatru este cel care ar trebui să îți indice formula de lapte praf potrivită pentru bebelușul tău. Nu trebuie să te ferești să alegi mai multe formule. În acest fel vei ajunge la varianta cea potrivită pentru copilul tău.
În funcție de conținut există patru tipuri de lapte praf:
• formula pe bază de lapte de vacă;
• formula pe bază de lapte de soia—recomandată bebelușilor cu intoleranță la lactoză;
• formule hipoalergice—pentru bebelușii care sunt alergici la laptele de soia și la cel de vacă;
• formule speciale—destinate bebelușilor care se nasc sub greutate.

Formulele comune conțin lapte de vacă. Acestea sunt modificate ca să aibă un gust mai bun. Producătorii au adăugat laptelui minerale și vitamine astfel încât formula să fie sănătoasă și hrănitoare în același timp.

Un alt criteriu de care ar trebui să ții cont este vârsta bebelușului.
• pentru primele luni după naștere este recomandată formula de început. Aceasta este dedicată bebelușilor care sunt hrăniți cu lapte praf încă din primele zile de viață.
• formula după 6 luni—este recomandată atât bebelușilor care au fost alăptați până la această vârstă, cât și celor care încă sunt alăptați. Este o formulă de continuare, bogată în fier, proteine și minerale.
• formula după 12 luni—completează restul alimentației bebelușului. Este o formulă care îl ajută pe micuț în procesul de creștere și poate fi administrată până la vârsta de 2-3 ani. Acest tip este considerat mult mai bun decât laptele de vacă deoarece că este îmbunătățit cu diverse minerale și vitamine.

Suntem alături de tine.
Află tot ce trebuie să știi despre alăptare pe www.mattca.ro.

mattca1