Manifestul parintelui care-si creste copiii sa traiasca din plin

Manifestul părintelui care-și crește copiii să trăiască viața din plin

-Brene Brown-

logo-ul Un parinte mai bunÎnainte de toate, vreau să știi: ești iubit și demn de iubire. Îți vei da seamă de acest lucru din cuvintele și acțiunile mele – cel mai mult învățam despre iubire din felul cum te tratez și cum mă tratez eu pe mine însumi.

Vreau să te raportezi la lumea din jur, având sentimentul propriei valori.

Vei află să ești demn de iubire, de apartenență și bucurie, de fiecare data când o să mă vezi practicând compasiunea față de sine și acceptându-mi imperfecțiunile.

Vom exersa curajul la noi în familie, ne vom arata celorlalți, îi vom lasa să ne vadă, ne vom respectă vulnerabilitatea.

Vom stă de vorba între noi despre dificultățile și realizările noastre. Intotdeaua va fi loc și pentru unele și celelalte în familia noastră.

Te vom învață să ai compasiune, în primul rând exersând compasiunea față de noi înșine; apoi față de ceilalți. Vom stabili și respecta limite; vom pune la mare preț munca, speranța și perseverența. Odihna și jocul vor fi atât valori cât și practici ale familiei noastre.

Vei învața să fii responsabil și respectuos, observându-ne făcând greșeli și încercând să le reparăm și, de asemenea, observând felul cum cerem de la ceilalți ce ne trebuie și cum vorbim despre sentimentele noastre.

Vreau să cunoști bucuria, astfel încât să praticam recunoștința împreună.

Vreau să simți bucurie, astfel încât să învățam împreună să fim vulnerabili.

Când te vei confruntă cu nesiguranța și mesajele culturii nemulțumirii, îți vei trage forță din spiritul care e parte a vieții noastre de zi cu zi.

Împreună vom plânge și vom înfrunta frica și durerea.

Chiar dacă-mi voi dori să nu mai suferi, voi stă lângă ține și te voi învață cum s-o simți.

Vom râde, vom cântă, vom dansa și vom crea împreună.

Vom putea fi mereu noi înșine, între noi. Indiferent de ce se va întâmplă, vei aparține întotdeauna familiei noastre.

Atunci când te voi învață ceva, când îți voi arată iubirea mea, nu voi face perfect, dar vei putea să mă vezi așa cum sunt în realitate și voi consideră întotdeauna că pe un lucru sfânt să te văd așa cum ești în realitate. Să te văd așa cum ești tu însuți.

sursa: Curajul de a fi vulnerabil – Brene Brown