Caravana cu povești pentru copii


16343869_1418804831486448_1928898923_n
În anul 2015, echipa noastră a lansat prima ediție a proiectului Caravana cu povești. Întrucât s-a bucurat de succes, a ajuns în peste 5 orașe ale țării, am organizat peste 15 spectacole cu trupe de teatru de renume, cu multă experiență și povești de succes pentru copii.

Pe 25 si 26 februarie, Caravana cu povești revine la Brasov, cu o mare supriză! Am pregătit 2 spectacole inedite pentru copiii mari și copiii mici, unul fiind o adaptare foarte reușită a unei povești clasice cunoscute….iar celălalt unul spectaculos, muzical, educativ și plin de umor, deopotrivă.

Va reamintim, caravana a mai adus la Brasov spectacolul „Copilăria lui Vivaldi”, „Copilaria lui Beethoven”, „Greierele aproape faimos” si „Poveste de Craciun”

Sunteți pregătiți? Să vă dezvăluim surprizele!

Teatrul Odeon Bucuresti (prin spectacolul ”Copilăria lui Mozart”) și Teatrul Gong Sibiu (prin spectacolul ”Sarea-n bucate”) promit doua zile cu multă veselie, vă vor binedispune și vă vor transpune în lumea copilăriei, cu personajele haioase, jucăușe pe care le veți întâlni. Și așteptăm nu doar copiii alături de noi, ci și părinții cu suflet de copil care tânjesc după clipele atât de dragi ale copilăriei, cu veselia, inocența și năzdrăvăniile caracteristice.

Pe 25 Februarie 2017 de la ora 11:00 am pregătit copiilor brasoveni spectacolul de succes al Teatrului Gong din Sibiu, „Sarea-n bucate”.

16343683_1418805614819703_392391821_n

„Basme, basme, poveşti ….. poveşti, basme şi poveşti …
Oamenilor le plac basmele, povestirile frumoase, romantice … oamenii adoră poeziile, cântecele …
Dar ca să fie toate astea: basme, poezii, cântece, cineva a trebuit să scrie, să compună, să recite, să povestească, să cânte … cineva a trebuit să facă meseria asta, mesteşugul ăsta. Aşa au apărut artiştii. Adică … ARTISTUL! Dacă îţi plac basmele şi poveştile, vino pe 25 februarie la spectacolului „Sarea-n bucate”, în care lumea fantastică se întrepătrunde cu lumea reală.
**
Inspirat din morala şi înţelepciunea populară, spectacolul „Sarea-n bucate” se adresează tuturor, dar în special copiilor, care ştiu să preţuiască şi să iubească basmele unde conflictul dintre bine şi rău prinde viaţă în planul valorilor morale şi unde nici o dorinţă sau aspiraţie nu rămâne neîmplinită.
Este o un spectacol haios, foarte potrivit și copiilor cu vârste mici, peste trei ani, ușor de înțeles și cu o povață pentru o viață. Spectacolul se joacă atât cu păpuși, cât și cu actori la vedere și vine sa ne arate cum uneori valorile sacre pot fi percepute diferit. Nu e ușor să poți descrie dragostea față de părinti, ba mai mult, să o compari cu ceva anume.
În spectacol, lumea fantastică se întrepătrunde cu lumea reală, cu ajutorul Menestrelului. Copiii vor învăţa să recunoască adevăratele sentimente, cum să deosebească dragostea adevărată de dragostea falsă şi linguşitoare.
Acelaşi spectacol, în limba franceză şi în limba engleză, a fost selecţionat să reprezinte Romania la cea de a XI-a ediţie a Festivalului Cultural European de la Alger/Algeria, la Kids Euro Festival de la Washington D.C/USA, la Festivalului International de Păpuşi organizat la Baku/Azerbaijan și la EU Cultural Festival „Youth and children day” organizat în New Delhi/India.

Spectacolul va avea loc în data de 25 Februarie 2017

Ora: 11:00

Vârstă copii recomandată: 3-6 ani

Locatie: Centrul Cultural Reduta 

Durata: 45 min

Prețul biletului este de 22 de lei (menționăm că pe un bilet poate sa intre o singură persoana; pentru siguranța tuturor spectatorilor în caz de pericol, conform legislației în vigoare, nu se permite sa fie ținuți în brațe copii).
Biletele sunt disponibile la casieria Centrului Cultural Reduta.

Pe 26 Februarie 2017, de la ora 12:00  am pregătit pentru copiii deja voinici spectacolul de teatru „Copilăria lui Mozart” al Teatrului Odeon. 

16326944_1418723531494578_1259663770_o

Spectacolul „Copilăria lui Mozart” face parte din proiectul Clasic e fantastic – Copilăria marilor muzicieni si este un proiect compus din cinci spectacole de teatru şi muzică ce se adresează copiilor între 5 şi 9 ani.

Un strop din poveste….

Povestea spune că doi şoricei Sică şi Rică au trăit, pe rând, în vioara lui Antonio Vivaldi, în orga lui Johann Sebastian Bach, în biblioteca lui Wolfgang Amadeus Mozart, în clavecinul lui Ludwig van Beethoven, în pianul lui Frédérik Chopin… Astăzi, bătrânul Sol povesteşte ce lucruri minunate a aflat de la stră-stră-strănepoţii lui despre copilăriile acestor mari compozitori, despre bucuriile şi tristeţile lor, despre munca obositoare de zi cu zi în faţa instrumentului începând chiar de la vârste foarte mici, despre călătoriile lungi şi obositoare ale celor consideraţi copii minune pe care întreaga Europă dorea să îi vadă şi să îi asculte şi mai ales despre felul în care toţi au învăţat să scrie muzică şi să se bucure de ea.

Regia: Monica Ciută
Scenariul: Emanuel Ciocu
Scenografia: Sânziana Tarţa
Consultant de specialitate: Cristina Sârbu
Cu: Filip Rostovski, Monica Ciuta, Irina Sârbu,Alexandra Badea si Monica Bustean (vioară)

Spectacolul va avea loc în data de 26 Februarie 2017

Ora: 12:00 ( se va juca doar spectacolul de la ora 12:00; persoanele care si-au cumparat bilete pentru ora 17:00 pot sa mearga la casieria Centrului Cultural Reduta pentru a schimba biletele sau sa isi ia banii inapoi)

Vârstă copii recomandată: 5-9 ani

Locatie: Centrul Cultural Reduta 

Durata: 1h

Prețul biletului este de 35 de lei (menționăm că pe un bilet poate sa intre o singură persoana; pentru siguranța tuturor spectatorilor în caz de pericol, conform legislației în vigoare, nu se permite sa fie ținuți în brațe copii).
Biletele sunt disponibile la casieria Centrului Cultural Reduta. 

Detalii și informații suplimentare despre spectacol sau campanie:

info@unparintemaibun.ro

Tel: 0754 964 852 sau 0748 154 838

Parteneri

odeon clasic