Zalău

Conferința “Gestionarea asertivă a comportamentelor dificile ale copiilor”

Zalau,  12 Aprilie

    -Trainer: Irina Petrea, psiholog și psihoterapeut

       “Cât trăiește, omul poate crea orice dar există o singură instanță când omul este asemenea lui Dumnezeu- ziditor de viață: atunci când face un copil, când din viață lui se zămislește o altă viață. Și dintre toate experintele omului, aceasta este cea mai minunată! Un copil te învață ce înseamnă măsura generozității, a bunătății, a grijii pentru celălalt.  (Irina Petrea, “Si tu poti fi Supernanny – cum sa iti cresti bine copilul”, Editura Trei, 2010).
            DSCN0251

A fi părinte probabil este cea mai frumoasă experiență și trăire pe care un om o are în viață. Îmbină perfect cunoașterea cu îndrumarea, iubirea cu protecția și educația cu dezvoltarea. Iar atunci când vorbim de dezvoltare, ne referim nu doar strict la puiul de om care crește ci și la părinte, care evoluează lângă copilul său, în mod continuu.A fi un bun părinte nu este ușor, dar este frumos. Presupune poate un drum cât o viata de om, dar fiind un drum parcurs în doi, totul pare mai ușor. Când iubirea îți este tovarăș, căldura și afecțiunea primită în dar de la cel mic ajutor în trecerea diverselor obstacole, realizezi când drumul ajunge la capăt, că a meritat fiecare efort depus. Capătul de drum uneori greu se observă, însă atunci când faci fiecare pas cu conștiinciozitate, responsabilitate și cunoaștere, să ai certitudinea că vei privi în urmă la pașii făcuți cu multă lumină și mulțumire, la sfârșit.

“Un părinte mai bun” a luat naștere din dorința de a te ajuta pe tine, dragă părinte, să faci acești pași în viața cu siguranță, responsabilitate și cunoaștere. Precum spune și Aristotel, “Cei care educă copiii sunt demni de mai multa onoare decât cei care le dau viață; de aceea pe lângă viață, dăruiți copiilor și arta de a trăi bine, educându-i.Educația însă trebuie să existe în tine ca părinte, pentru ca mai apoi, să o insufli și copilului.

buzau

Copiii ne aduc zâmbete și lacrimi în viață și, mai ales, ne aduc șansa de a ne schimbă noi înșine în mai bine odată deveniți părinți. Oricărui părinte i se poate întâmplă să trăiască momente în care să se simtă derutat, confuz, vexat, enervat, exasperat de comportamentul copilului sau. Emoții dintre cele mai intense îl pot răvași și reacția sa emoțională poate să-l facă să spună cuvinte aspre, să ia decizii pe care să le regrete și să determine pe mai departe comportamente dificile și inadecvate din partea copilului. Așa se poate aluneca ușor-ușor într-un cerc vicios în care copii și părinți deopotrivă se simț nefericiți și neînțeleși unii de alții.

Comportamentele dificile ale copiilor pot fi gestionate corect și benefic pentru copil și pentru relația părinte-copil. Și nici măcar nu este greu! Vino să descoperi cât de simplu și de eficient poate să fie, alături de psihoterapeutul Irina Petrea la conferința pe care o va susține în data de 12 Aprilie 2016, începând cu ora 17:30 la Zalau.

Adu cu tine întrebările tale și experiențele tale de părinte, de educator și de copil al părinților tăi și împărtășește-le Irinei și tuturor participanților. Cu siguranță, experiențele tale sunt unice chiar dacă seamănă cu ale altora. Cu certitudine, toată lumea va avea de beneficiat dacă tu le împărtășești. Dăƒm întâlnire nu doar păƒrintilor, ci și viitorilor părinti, precum și cadrelor didactice sau persoanelor care au în  îngrijire copii. Pe toți aceștia îi invităm  sムne fie alăƒturi în proiectul  “Un păƒrinte mai bun” la Zalau, proiect în care IRINA PETREA se implică activ încă din anul 2012.

Pe Irina Petrea  o cunoști din emisiunile de televiziune “€œSupernanny”, “Copii contra păƒrinti” și “€œCei 7 ani de acasピ, o cunoști din cărțile, publicațiile, articolele și interviurile sale. ACUM o poți cunoaște în realitate și poți să îi adresezi direct întrebările tale.

Cui se adresează conferința: părinţilor, bunicilor, cadrelor didactice, psihologilor, consilierilor școlari, bonelor care au în grijă copii si tuturor persoanelor care sunt interesate de educație.

Locație: Grand Hotel Severus, Bdul Mihai Viteazul nr. 61/A

Data: 12 Aprilie

Ora: 17: 30 

Durată intalnire: ~ 3 ore

Toate locurile la conferinta sunt ocupate! Va multumim tuturor pentru inscriere :) 

Alte detalii despre conferinta:
email: info@unparintemaibun.ro ; unparintemaibun@yahoo.com
Tel: 0748 154 838 sau 0754964852

Detalii organizatorice:

  • Ora de începere a conferinţei: 17:30
  • Copyright: materialul prezentat, inclusiv muzica si fotografiile prezentate in cadrul conferintei, este protejat de drepturi de autor. Fotografierea materialelor prezentate, precum si înregistrarile audio/video se fac doar de către persoanele autorizate sau cu acordul autorului. Va multumim pentru intelegere.

Va așteptăm cu drag să va alăturati și să ne împărtășiti din experiența dvs. de părinte, cu convingerea că decizia ta de a participa la acesta conferință se va dovedi utilă pentru dvs. și întreaga familie!

Afis Zalau